SKR

Skaro Gård


horse photos © Fee Fotografie

2019 dark bay 166cm Holsteiner stallion

Ceres d'Lion

VH22-013-0073 V-LN: 000
Holstein, ori tummanruunikko, 166cm
syntynyt 14.04.2019 8 vuotta: 06.08.2020
kasv. Cour de Lion (VRL-11523) om. Skaro Gård (VRL-11523)
kouluratsastus taso: Grand Prix
KTK-II 17 + 18 + 17 + 17 = 70p. 2 Star Prospect

Ceres on omapäinen ori. Se ei ole sillätavalla haastava, että se ryysäisi, kiukuttelisi tai kukkoilisi, vaan se turvautuu ennemminkin mykkäkouluun ja mököttämiseen. Pahoja tallitapoja ei löydy ja perustoiminnoissa Ceres onkin varsin helppo kaveri hoitaa, kuskata, varustaa - mitä ikinä. Se kuitenkin osoittaa mielensä siinä kohtaa kun just olis muka jotakin mukavampaa tekemistä sitten lyödäänkin liinat kiinni ja jopa katsotaankin aivan eri suuntaan; jos en näe sinua, et ole olemassa.
Olkoonkin itsepäinen, on Ceres myöskin todellinen ihmisen hevonen. Se on jokseenkin epäluuloinen ympäröivää maailmaa kohtaan ja pelon iskiessä turvaa herkästi ihmiseen. Ne epäluulon kohteet esiintyvätkin sitten monissa muodoissa ja malleissa; joskus riittää pelkkä väärään paikkaan jätetty saapaspari, toisinaan uhka on näkymätön. Ne perinteiset kisapaikkahälinät, eläinlääkärit ja kuljetukset eivät oria voisi vähempää hetkauttaa, mikä lienee osaltaan myös tottumuskysymys sillä Cour d'Lionissa tuskin on levätty laakereilla.

Jos et vielä tiennyt, niin Ceres on GP tason kouluratsu - tai no potentiaalinen sellainen. Ceres ei tätä luonnollisestikaan itse tiedä eikä osaa käyttäytyä sen mukaisesti. Fyysiseltä kapasiteetiltaan ori on tottakai omaa luokkaansa; puhtaat ja näyttävät liikkeet, tasapainoa, voimaa ja notkeutta, sekä luontaista lavakarismaa (tiedän, tätä ei maasta käsin ensimmäisenä uskoisi). Ratsastajan tehtäväksi jääkin kaivaa nämä kaikki ominaisuudet esiin ja siinäpä kaivataankin ihan tosissaan sitä sielujen sympatiaa tämän juuri tyhmäksi, laiskaksi ja itsepäiseksi luonnehtimani oriin kanssa.

Ceres on ihmisen hevonen ja se vaatii ennen kaikkea luontevan ja lujan suhteen ratsastajansa kanssa. Toisekseen, ja tämä on Geen suusta, vaaditaan paljon mielekästä jumppaa jotta saadaan ori heräämään. Mä olen katsonut niitä niiden jumppia sivusta ja ne näyttävät enemmän sirkustempuilta kuin kouluratsastukselta, mutta ilmeisesti molemmilla on hauskaa ja sehän riittää. Kolmanneksi Ceres ei ole kovin herkkä, sen enempää fyysisesti kuin henkisestikään, joten se vaatii selkeyttä ja jämäköitä apuja varsinkin alkuun.
En tiedä loppujen lopuksi miten, mutta todistettavasti nämä kaksi haastavat toisiaan ilmeisesti sopivissa suhteissa ja löytävät sen yhteisen sävelen kouluradalla. Oikeiden töiden ulkopuolella ori on oikein rento hömpöttelykaveri pieneen estejumppaan ja letkeään maastohölkkään, mutta suuria siltä ei kannata toivoa jos ei suhde hevoseen toimi täydellisesti.

luonne © VRL-09334

Pedigree

isä Cerenis
holstein mrn 167cm
VIP MVA Fn
KTK-II, YLA2
ii. Cirius
holstein m 175cm
iii. Cipherius
iie. Aranea
ie. Suchthoeve Laena
holstein mrn 163cm
iei. Gothenburg
iee. Suchthoeve Alana
emä Jiletta
BWP m 164cm
Champion
KTK-II
ei. Saffron
BWP
eii. Makeover
eie. Roseau
ee. Illuminative
BWP
eei. Columbian
eee. Lanciana

Offspring

birthed studbook gender name dam achievements
20.11.2021 holst stallion Cedar v. Helmwald Crystal v. Helmwald -
13.07.2021 FWB mare Nox Pour Me A Moondust Pour Some Sugar On Me -

Levelled competitions

100%
Kouluratsastuksessa
tasolla 10/10
(6652.08 p.)
Kuuliaisuus ja luonne: 3245.59 p.
Tahti ja irtonaisuus: 3406.49 p.

Turniererfolge

Show results

In-hand

13.11.2019 NJ tuom: Lissu T. - MVA-sert (BIS3)
08.11.2021 NJ tuom: alaera - irtoSERT

Päiväkirja

Helmikuu 2020

Edellisen omistajan luona, kirjoittanut Serena VRL-09334

"No. Not a stallion."
"You don't know if you don't even try!" Mun ääni nousi. Ei hyvä.
"Fine. Then I won't!" Gerardo käänsi selkänsä ja marssi sillä sen vihaisella espanjalaisaskeleella ulos tallista.

Sananvaihto liittyi siihen, että Perla oli käymässä pian vähän vanhaksi aktiiviseen kilpailemiseen ja toisaalta siihen, että Gerardo oli kehittynyt ratsastajan yli tamman taitotasosta. Gerardo, kuten minäkin, oli kuitenkin niitä ihmisiä jotka kiintyivät hevosiinsa syvästi. Vaikka luopuminen ei tässä tapauksessa tarkoittanutkaan jäähyväisiä, ei se tehnyt asiasta yhtään helpompaa. Minä ymmärsin, mutta toivoin silti Geen etsivän hanakammin itselleen uutta hevosta - tai kyllähän hän etsi, mutta kuten aiemmasta saattoi päätellä, ei ollut kovin avoin tarjollanne - eikä vähinten sen takia, että herra itse otti asian puheeksi tämän tästä.

Gee oli kuitenkin niitä miehiä jotka vannoivat tammojen nimeen. Cour de Lion olisi ollut kätevällä etäisyydellä ajatellen Gerardon tulevaa Ranskan matkaa ja hevonen jonka olin heidän myynnistään bongannut sopi exäni tavoitteisiin täydellisesti. Se vain oli ori ja Gee oli itsepäinen.

Gerardon on myös vaikea myöntää olevansa väärässä. Yritystoiminnan ollessa kyseessä me harvoin pidämme toisiamme pimennossa mistään hevosiin, saatikka niiden hankintaan, liittyvistä asioista - mitä nyt minä olen jokusen saattanut hommata ikään kuin ilmoitusluontoisesti vain todeten, että tällainen nyt tulee. Ilman mitään ennakkovaroitusta meidän pihallemme kuitenkin eräänä päivänä kaarsi traileri. Tunnistin oriin samantien kun Gee talutti sen ulos trailerista (no sen loimessa myös luki Ceres d'Lion hienolla kultakirjailulla ompeleella) enkä oikeastaan tiedä olinko edes hämmästynyt. Tai no olin; siitä, että herkästi innostuva Gerardo oli osannut hillitä itsensä puhumasta asiasta etukäteen. Mutta kuten sanoin, hänen oli vaikea myöntää olevansa väärässä, joten otin Ceresin kotiutumisen talliimme eräänlaisena tunnustuksena tästä

Lokakuu 2021

Edellisen omistajan luona, kirjoittanut Serena VRL-09334

Tekisi mieli sanoa jo tässä vaiheessa, että tämä syksy on ihan perseestä. Mä oon aika huono muutosten kanssa; pienet muutokset pieninä määrinä on ok, mutta sitte ku asiat A, B ja C tipahtaa rytinällä niskaan, niin meikäläinen kyllä helisee ja pahasti. Joo, oon ollu ehkä vähän mökömökö-puussakin ja ottanu enemmän vuoroja tiskin takaa kuin tallilta, ihan vaan siksi, koska otsassani kasvaa kunnioitettavan kokoinen kebabbi enkä halua sellaisia ongelmia esitellä kotipuolessa.

Niin, meiltä on nyt useampikin ihminen ilmeisesti lähdössä talvea pakoon. Miskan lähtö oli toki jo tiedossa aikapäiviä sitten, se kun on tavannut joka talvi viettää vähintään pari kuukautta Ranskassa. Myös Mallan poistumista takavasemmalle ollaan odoteltu jo viimeissen vuoden ajan. Mutta se, että Gerardo on nyt saanut päähänsä lähtevänsä koko talveksi Espanjaan! Se oli kyllä, pakko myöntää, pieni isku vyön alle.

Ei siinä mitään, hyvin vähänhän Gee tähän tallin pyöritykseen käytännössä muutenkaan osallistuu muuten kuin omien hevostensa kautta, mutta jätkä olikin nyt ajatellut, että hepat jää Suomeen. Ilmeisesti Gee ja Elias olivat juonineet tätä kuviota jo jonkin aikaa, koska olinhan mie hieman ihmetellyt kuinka meidän talliorjamme oli saanut viime aikoina viettää niin julmetusti aikaa Gerardon tasokkaimman kilparatsun Cereksen selässä. Homma näytti melkein niinkuin valmentautumiselle, mutta empä mä ajatellut sitten siitä sen enempää, ratsastihan Elias Maikkuakin. No big deal.

No, minähän sitten eräänä päivänä edellämainitun kaltaista tilannetta maneesissa seuraillessani paukautin Geelta kysyä, että mikä juttu? Ukko kun näytti verrattain vähän enää itse Cereksen selässä viihtyvän. Siinä vaiheessahan se sitten tuumasi, että hän ajatteli olla tällä kertaa koko talven tummentamassa nahkaansa Espanjan auringossa ja että Ceres, kuten Maikku ja Mäyräkin, jäisivät kotiin. Elias saisi kehittää itseään tasokkaammalla ratsulla ja Geellä olisi aikaa keskittyä muuhun. Mun mielestä suunnitelma oli vähintään typerä, ihan jo senkin takia, mukavahan tuollainen Cereksen näköinen ja tasoinen hevonen olisi ollut viedä näyttäytymään Suomen rajojen ulkopuolellekin. Olisi se voinut siellä jonkun tammankin astua ja ylipäätään tuoda hyvää mainosta tallille. Mutta eihän siinä sitten; Geen hevonen, Geen päätös. Ei auttanut muu kuin alkaa suunnitella pitkiä, pimeitä talvikuukausia ilman kahta ratsastajaa ja kilpailijaa, sekä yhtä ja puolta talliorjaa, Eliakselle kun pitäisi luultavasti jättää pykälä enemmän aikaa keikkua Cereksen selässä paskan lappamisen sijaan.

tämä on virtuaalitalli / virtuaalihevonen - this is a sim-game stable / horse